yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan koca olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bu konuda mezun yangın firmasından medet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Panik kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, panik koluna ehil olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve emeksiz bir şekilde açılmasını sağlamlar ve insanoğluın ivedili durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir uzmanlık kayranı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. çoklukla maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Baplar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 trup yalnızca kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması tehlikeli taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Geniş olmalıdır: Acil çıkış bapları, çabucak bir küme insanın uçarıca çıkış yapabilmesi bağırsakin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve kolaylık olması medlulına hasılat.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı adına bina mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak derunkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı elan buna bentlı olarak henüz adi olmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin yönı sıra, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden gayrı yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Fakat genelde kullanılan biçimi Yangın Kapısı aşağı dürüst itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü şube şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı dâhilin epey teamüllevsel şekilde yer yapmalıdır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.

Yangın bapsı nasıl hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek bâtınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin her hâlde olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının yoklama edilmesini derunerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page